Spausdinti Siųsti nuorodą

Teisės naujienos

2017.11.20

Europos vertybinių popierių ir rinkų institucija (ESMA) išreiškė poziciją dėl pastaruoju metu išpopuliarėjusio pinigų pritraukimo būdo – virtualiųjų žetonų platinimo ICO (angl. – Initial Coin Offering). ICO – tai pradinis virtualiųjų žetonų platinimas internete, kai siekiama pritraukti pinigų naujo produkto ar paslaugos kūrimui, įmonės veiklos plėtrai.

Pastebėjusi spartų ICO augimą visame pasaulyje ir Europoje, ESMA išleido du pranešimus, kuriuose įspėja, kad ICO užsiimančios bendrovės tam tikrais atvejais turi atitikti griežtus reikalavimus bei kartu įspėja investuotojus dėl didžiulės rizikos.

Investuotojams:

ESMA perspėja investuotojus dėl didelės rizikos prarasti visą savo investuotą kapitalą, kadangi ICO yra labai rizikingos ir itin spekuliatyvios investicijos. Žetonų kainos yra ypač nestabilios ir investuotojai gali neturėti galimybės jų realizuoti itin ilgą laikotarpį. Be to, ICO dažnai patenka už ES teisės reglamentuotų sričių ribų, taigi investuotojams nėra suteikiama tokių ES teisės aktų garantuojama apsauga, dažnai kyla apgavystės ar pinigų plovimo rizika.

Bendrovėms:

ESMA primena, jog bendrovės, vykdančios veiklą ICO srityje, tam tikrais atvejais privalo laikytis atitinkamų ES teisės aktų reikalavimų, o įstatymų nesilaikymo atveju grės sankcijos.Bendrovės, be kitų, privalo laikytis tokių teisės aktų:

1. Direktyvos dėl vertybinių popierių prospekto;
2. Finansinių priemonių rinkų direktyvos (MiFID);
3. Alternatyvaus investavimo fondų valdytojų direktyvos (AIFMD);
4. Ketvirtos kovos su pinigų plovimu direktyvos.

ESMA pranešimą spaudai galite rasti čia.
 

Atgal į naujienų sąrašą

Naujienos

Bylinėjimasis

2023-11-23

Ginčas dėl žalos atlyginimo dėl opciono sutarties pripažinimo negaliojančia

Nemokumas

2023-11-11

Kreditorių atstovavimas UAB „PAYRNET“ nemokumo byloje

Ginčų sprendimas

2023-06-21

Sėkmingas kliento atstovavimas Lietuvos Aukščiausiajame Teisme dėl Rusijos Federacijos teismo sprendimų pripažinimo ir vykdymo Lietuvoje

Tarptautinis pripažinimas

2023-04-12

Advokatų profesinė bendrija „Šulija Partners Law Firm Vilnius“ buvo įvardinta kaip viena iš pirmaujančiųjų advokatų kontorų Lietuvoje „Ginčų sprendimo“ praktikos srityje.

Daugiau naujienų...

ŠULIJA PARTNERS LAW FIRM VILNIUS, reg. nr. 302663221. Jogailos g. 11, VILNIUS, LT-01116, Lietuva. Faks.: +370 52051926. El. paštas: info@SulijaPartners.com

Kontaktai | Turinys | Pažink savo klientą | Privatumo politika | Pasiteiravimui | Nuorodos | Standartinės sąlygos | Advokatų reklama | Autorių teisės Į viršų