Spausdinti Siųsti nuorodą

Konkurencijos byla

2016.05.05

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pripažino nepagrįstais kaltinimus UAB TopTravel dėl dalyvavimo kartelyje ir panaikino Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybos nutarimą ir Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą šios bendrovės atžvilgiu. 

2012 m. birželio 7 d. Konkurencijos taryba nutarimu pripažino, kad kelios Lietuvos kelionių agentūros, tame tarpe ir UAB TopTravel, naudojosi užsakymo internetu sistema E-TURAS. Už konkurencijos teisės pažeidimą UAB TopTravel buvo skirta beveik € 40,000 dydžio baudą. Minėtas nutarimas UAB TopTravel, kurią atstovavo Advokatų profesinės bendrijos „Šulija Partners Law Firm Vilnius“ teisininkai, buvo apskųstas administraciniuose Lietuvos teismuose. Byloje buvo sprendžiama, ar kelionių agentūros dalyvavo bendroje užsakymo internetu sistemoje ir ar tokiais savo veiksmais bendrovės ribojo konkurenciją.

Tai buvo pirmoji Lietuvos konkurencijos byla, kuri pasiekė Europos Sąjungos Teisingumo Teismą. Po ESTT sprendimo byloje C-74/14 ("Eturas" UAB ir kiti prieš Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybą) dėl SESV 101 (1) str. aiškinimo, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas peržiūrėjo šalių motyvus dėl tariamo dalyvavimo derinant veiksmus ir panaikino advokatų kontoros atstovaujamai UAB TopTravel skirtą baudą.

Savo 2016 m. gegužės 2 d. sprendime Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pažymėjo, kad atsižvelgiant į tai, kad UAB TopTravel direktorius nedviprasmiškai prieštaravo taikomų nuolaidų parduodamoms kelionėms ribojimui, o nuolaidą apribojus – nutraukė sutartį su UAB „Eturas“ dėl netinkamų sutarties sąlygų, teisėjų kolegijos vertinimu, UAB TopTravel savo elgesiu atsiribojo nuo suderintų veiksmų, todėl Konkurencijos taryba ir pirmosios instancijos teismas nepagrįstai konstatavo, kad UAB „TopTravel“ pažeidė Konkurencijos įstatymą ir SESV nuostatas.

Daugybė kitų kelionės organizatorių buvo pripažinti pažeidę konkurencijos teisės nuostatas.

Atgal į naujienų sąrašą

Naujienos

Bylinėjimasis

2023-11-23

Ginčas dėl žalos atlyginimo dėl opciono sutarties pripažinimo negaliojančia

Nemokumas

2023-11-11

Kreditorių atstovavimas UAB „PAYRNET“ nemokumo byloje

Ginčų sprendimas

2023-06-21

Sėkmingas kliento atstovavimas Lietuvos Aukščiausiajame Teisme dėl Rusijos Federacijos teismo sprendimų pripažinimo ir vykdymo Lietuvoje

Tarptautinis pripažinimas

2023-04-12

Advokatų profesinė bendrija „Šulija Partners Law Firm Vilnius“ buvo įvardinta kaip viena iš pirmaujančiųjų advokatų kontorų Lietuvoje „Ginčų sprendimo“ praktikos srityje.

Daugiau naujienų...

ŠULIJA PARTNERS LAW FIRM VILNIUS, reg. nr. 302663221. Jogailos g. 11, VILNIUS, LT-01116, Lietuva. Faks.: +370 52051926. El. paštas: info@SulijaPartners.com

Kontaktai | Turinys | Pažink savo klientą | Privatumo politika | Pasiteiravimui | Nuorodos | Standartinės sąlygos | Advokatų reklama | Autorių teisės Į viršų