Spausdinti Siųsti nuorodą

Teisės aktai

2012.12.10

2012 m. lapkričio 22 d. Lietuvos Respublikos aplinkos ministras priėmė naują įsakymą dėl butų ir kitų patalpų savininkų susirinkimų šaukimo, darbotvarkės ir priimtų sprendimų skelbimo tvarkos aprašo patikslinimo (Nr. D1-961).

Šis įsakymas numato, kad butų savininkų susirinkimus šaukia daugiabučio gyvenamojo namo bendrijos valdyba arba butų ir kitų patalpų savininkų jungtinės veiklos sutarties dalyvių įgaliotas asmuo, arba butų ir kitų patalpų savininkų bendrosios dalinės nuosavybės administratorius, arba savivaldybės vykdomoji institucija, arba ¼ butų ir kitų patalpų savininkų.
 
Susirinkimo organizatorius turi parengti pranešimą apie šaukiamą susirinkimą, kuriame turi būti nurodytas susirinkimo organizatoriaus pavadinimas arba vardas ir pavardė, adresas, telefono numeris, interneto svetainės adresas, nurodyta susirinkimo data, laikas ir vieta, susirinkimo darbotvarkė ir prie kiekvieno darbotvarkės klausimo pateikiami siūlomų priimti sprendimų projektai, taip pat data ir laikas, iki kurio butų savininkai gali pateikti savo pasiūlymus, klausimus, nuomonę ar turimą informaciją susirinkimo darbotvarkės klausimais. 
 
Pranešimas apie susirinkimą skelbiamas ne vėliau kaip prieš dvi savaites iki susirinkimo dienos, informaciją apie susirinkimą skelbiama susirinkimo organizatoriaus internetinėje svetainėje, daugiabučio gyvenamojo namo laiptinėse ar kitose gerai prieinamose vietose įrengtose skelbimų lentose ir įdedant į pašto dėžutes kiekvienam buto savininkui.
 
Jei susirinkimas neįvyksta nesusirinkus pakankamam butų savininkų skaičiui, kitas susirinkimas yra sušaukiamas ne anksčiau kaip po dviejų savaičių.
 
Susirinkimo sprendimai turi būti skelbiami patalpinant juos Namo bendrojo naudojimo objektų valdytojo interneto svetainėje, skelbimų lentose, taip pat įdedant į pašto dėžutes kiekvienam buto savininkui. 
 
Šis įsakymas įsigalioja nuo 2013 m. sausio 1 dienos.
 
Su nauju teisės aktu plačiau susipažinti galite čia.
 

Atgal į naujienų sąrašą

Naujienos

Bylinėjimasis

2023-11-23

Ginčas dėl žalos atlyginimo dėl opciono sutarties pripažinimo negaliojančia

Nemokumas

2023-11-11

Kreditorių atstovavimas UAB „PAYRNET“ nemokumo byloje

Ginčų sprendimas

2023-06-21

Sėkmingas kliento atstovavimas Lietuvos Aukščiausiajame Teisme dėl Rusijos Federacijos teismo sprendimų pripažinimo ir vykdymo Lietuvoje

Tarptautinis pripažinimas

2023-04-12

Advokatų profesinė bendrija „Šulija Partners Law Firm Vilnius“ buvo įvardinta kaip viena iš pirmaujančiųjų advokatų kontorų Lietuvoje „Ginčų sprendimo“ praktikos srityje.

Daugiau naujienų...

ŠULIJA PARTNERS LAW FIRM VILNIUS, reg. nr. 302663221. Jogailos g. 11, VILNIUS, LT-01116, Lietuva. Faks.: +370 52051926. El. paštas: info@SulijaPartners.com

Kontaktai | Turinys | Pažink savo klientą | Privatumo politika | Pasiteiravimui | Nuorodos | Standartinės sąlygos | Advokatų reklama | Autorių teisės Į viršų