Spausdinti Siųsti nuorodą

Finansinė pagalba verslui

2020.04.19

Atsižvelgiant į išplitusią  COVID-19 pandemiją, yra parengtos šios INVEGA finansinės pagalbos priemonės nukentėjusiems verslams.

Paskolos
 
Paskola mėnesiniams mokėjimams padengti. 
Šiuo metu pagal „Invega“ skatinamąją finansinę priemonę „Paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams“ smulkus ir vidutinis verslas, patiriantis sunkumų dėl COVID-19 gali gauti finansavimą minimaliems savo mėnesiniams mokėjimams padengti. 
 
Paskolą galima panaudoti darbuotojų darbo užmokesčiui, nekilnojamo turto nuomai, komunalinėms išlaidoms, paskolos administravimo mokesčiams ir kitoms būtinosioms paskolos gavėjo išlaidoms.
 
Paskolos skirtos smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams, kurių apyvarta dėl COVID-19 protrūkio nukrito daugiau nei 60 procentų.
 
Paskolos suma – iki 100 000 eurų. 
 
Fiksuota palūkanų norma – 0,1% (kai paskolos trukmė iki 12 mėn.) arba 0,19% (kai paskolos trukmė iki 36 mėnesių).
 
Pretenduojantys gauti paskolą turi atitikti (a) minimalius įstatyme nustatytus minimalius patikimo mokesčių mokėtojo kriterijus bei (b) turi būti išlaikę bent 50 procentų darbuotojų nuo 2020 m. kovo 1 d.
 
Paskola pradedama grąžinti praėjus 6 mėn. po paskolos išmokėjimo pagal sutartyje numatytą grafiką.
 
Šiuo metu vienintelė finansų įstaiga, teikianti šią paskolą, yra finansavimo platforma „FinBee Verslui“. Sutartys pasirašomos ir paskolos išduodamos iki 2020 m. liepos 31 d.
 
Apmokėtinų sąskaitų paskolos
Jeigu esate nedidelės įmonės savininkas ir jūsų sąskaitos už suteiktas prekes ar paslaugas neapmokėjo ar tik iš dalies apmokėjo įmonė, kuri yra įtraukta į VMI COVID-19 paveiktų įmonių sąrašą, galite pasinaudoti UAB „Investicijų ir verslo garantijų“ („INVEGA“) finansine priemone „Apmokėtinų sąskaitų paskolos“.
 
Paskola yra skirta apmokėti neapmokėtoms sąskaitoms, kurios buvo išrašytos nuo 2020-01-16 iki 2020-03-16, t.y. iki karantino pradžios. Įmonė, kuri kreipsis dėl paskolos, turi būti pateikusi šiuo laikotarpiu išrašytas PVM sąskaitas faktūras į VMI per sistemą i.MAS, turi būti pateikus Juridinių asmenų registrui 2018 m. ir 2019 m. finansines ataskaitas, turi būti išlaikiusi bent 50% darbuotojų karantino metu ir atitikti kitus nustatytus reikalavimus.
 
Sutelktinės paskolos „Avietė“
Iki 2020-12-31 per sutelktines finansavimo platformas (šiuo metu – tik per „FinBee“) šalia esamų sąlygų papildomai galima gauti paskolas, kurios būtų finansuojamos iki 100% iš „INVEGA“ fondo lėšų, bet ne daugiau kaip 25 000 eurų.
 
Per 6 mėnesius gali būti išduota ne daugiau kaip 2 paskolos. Maksimali paskolos trukmė – iki 12 mėnesių.
 
Garantijos
 
Siekiant palengvinti paskolų ir lizingo sandorų prieinamumą šiuo metu įmonės gali pasinaudoti tokiomis finansinėmis priemonėmis:
 
Individualios garantijos paskoloms, lizingui, eksportui
 
Tuo atveju, jeigu verslui reikia paskolos su garantija, INVEGA gali suteikti tokią garantiją finansų įstaigai, suteiksiančiai finansavimą. Iki 2020 m. gruodžio 31 d. INVEGA teikia garantijas ne tik už paskolas, skirtas investicijoms į ilgalaikį materialųjį ir (ar) nematerialųjį turtą ir (arba) apyvartinėms lėšoms, reikalingoms smulkiojo ir vidutinio verslo plėtrai finansuoti, bet ir už paskolas veiklos palaikymui.
 
Garantuojama gali būti iki 80% grąžintinos sumos paskoloms ir lizingu.
 
Be to, apsisaugant nuo užsienio klientų nemokumo INVEGA suteikia garantijas apmokėti iki 90% nuostolių dalį, kai užsienio pirkėjas neatsiskaito už suteiktas prekes ar paslaugas. 
 
Individualių garantijų suma gali siekti 1 500 000 eurų.
 
Portfelinės garantijos paskoloms 2
 
Šia INVEGA priemone gali pasinaudoti tiek smulkus ir vidutinis verslas, tiek ir didesnės įmonės, kurių apyvarta dėl COVID-19 protrūkio sumažėjo ne mažiau kaip 40 proc., o generuojami finansiniai srautai tapo nepakankami turimiems įsipareigojimams dengti ir kritinio likvidumo rodiklio reikšmė tapo mažesnė nei 1.
 
Paskola ar lizingo sandoris garantuojamas 80 proc. garantijos dydžiu.
 
Garantuojamos paskolos dydis negali viršyti 5 mln. eurų ir priklauso nuo įmonės darbuotojų atlyginimo dydžio, įmonės apyvartos ir įsipareigojimų. Paskolos gali būti įtraukiamos į garantuotą portfelį ne vėliau kaip iki 2020 m. gruodžio 31 d.
 
Palūkanų kompensavimas
 
Jeigu esate smulkaus ar vidutinio verslo atstovas ir jūsų įmonė nuo 2020-03-16 iki 2020-12-31 pasirašė su finansų įstaiga susitarimą dėl finansinių įsipareigojimų grąžinimų atidėjimo pagal investicinės paskolos sutartį, lizingo sutartį ar apyvartinės paskolos sutartį (ne daugiau kaip 6 mėn), galite kreiptis į INVEGA dėl 100 proc. finansinių įsipareigojimų grąžinimo atidėjimo laikotarpiu sumokėtų palūkanų kompensavimo. 
 
Maksimalus kompensavimo taikymo terminas – 2020-12-31. 
 
Šiuo metu numatytas pakankamai ilgas sąrašas išimčių, kuomet įmonės šia finansine priemone pasinaudoti negali. Pavyzdžiui, kompensacija neišmokama ūkininkams arba krovininiu kelių transportu besiverčiančioms įmonėms, kurios siekia įsigyti transporto priemones kroviniams vežti. Taip pat kompensacija netaikoma jei paskolos lėšos skiriamos statyti ar įsigyti nekilnojamąjį turtą, kurio paskirtis yra gyvenamoji, overdrafto, kredito linijos, faktoringo, veiklos nuomos sutartims ir kitais atvejais.
 
Kilus klausimams ar sunkumams dėl finansinės pagalbos priemonių gavimo prašome susiekti su mumis el. paštu Info@SulijaPartners.com arba telefonu +370 52 055 116.
 

Atgal į naujienų sąrašą

Naujienos

Bylinėjimasis

2023-11-23

Ginčas dėl žalos atlyginimo dėl opciono sutarties pripažinimo negaliojančia

Nemokumas

2023-11-11

Kreditorių atstovavimas UAB „PAYRNET“ nemokumo byloje

Ginčų sprendimas

2023-06-21

Sėkmingas kliento atstovavimas Lietuvos Aukščiausiajame Teisme dėl Rusijos Federacijos teismo sprendimų pripažinimo ir vykdymo Lietuvoje

Tarptautinis pripažinimas

2023-04-12

Advokatų profesinė bendrija „Šulija Partners Law Firm Vilnius“ buvo įvardinta kaip viena iš pirmaujančiųjų advokatų kontorų Lietuvoje „Ginčų sprendimo“ praktikos srityje.

Daugiau naujienų...

ŠULIJA PARTNERS LAW FIRM VILNIUS, reg. nr. 302663221. Jogailos g. 11, VILNIUS, LT-01116, Lietuva. Faks.: +370 52051926. El. paštas: info@SulijaPartners.com

Kontaktai | Turinys | Pažink savo klientą | Privatumo politika | Pasiteiravimui | Nuorodos | Standartinės sąlygos | Advokatų reklama | Autorių teisės Į viršų